Oproep tot kandidaatstelling: W83 · Local Test Shop – Seizoen 2021

De oproep tot kandidaatstelling voor het seizoen 2021 voor het project W83 · Local Test Shop is officieel geopend van 11 januari tot 31 januari 2021.

Wat is de W83 · Local Test Shop?

Het project W83 · Local Test Shop is gevestigd in de Waversesteenweg nr. 83. Het is een initiatief van de cel Handel en Economische Ontwikkeling van de gemeente Elsene dat wordt uitgevoerd via de vzw Ondernemen XXL.

Het doel van het project is om de economische ontwikkeling in Elsene te stimuleren, te ondersteunen en te begeleiden, in het bijzonder de projectdragers die inzetten op duurzame ontwikkeling en circulaire economie.

Concreet gezien krijgen dragers van commerciële projecten die hun concepten en hun producten zouden willen testen een volledig ingericht commercieel lokaal ter beschikking. De kandidaten die hun intrek nemen in de Local Test Shop krijgen toegang tot alle infrastructuur die noodzakelijk is voor het runnen van een fysieke handelszaak:

  • een commerciële verkoopsruimte aan de kant van de straat, van ongeveer 21m², ingericht met moduleerbaar materiaal dat kan worden aangepast aan verschillende types producten, om ze zo goed mogelijk in de kijker te plaatsen;
  • een kantoor-/atelierruimte aan de kant van de koer, van ongeveer 9 m²;
  • een opslagruimte in de kelderverdieping van ongeveer 20 m²;
  • een internetverbinding;
  • een kleine tuin;

De Test Shop werkt als een laboratorium en biedt ondernemers de kans om hun duurzaam/circulair product/project uit te testen in een ingerichte commerciële ruimte met het oog op een latere doorstart in het economisch circuit van Elsene/Brussel.

De geselecteerde kandidaten krijgen een gepersonaliseerde begeleiding bij de ontwikkeling van hun project om zo hun slaagkansen te maximaliseren. Deze begeleiding is bedoeld om de projectdragers te helpen bij hun administratieve stappen en advies te geven in het kader van hun commerciële oriëntatie of marketingcampagne.

De W83 – Local Test Shop is veel meer dan een ingerichte handelsruimte. Het is een project waarbij ondernemers met een commercieel project begeleid worden bij hun autonoomwordingsproces. Het doel is een globale en geïntegreerde aanpak te ontwikkelen ter ondersteuning van de professionele installatie van jonge commerciële projectdragers die gericht zijn op een duurzame en circulaire economie.

Hoe?

Het idee is om een rotatie te hebben binnen de Local Test Shop zodat rijpere projecten plaatsmaken voor nieuwe concepten. De kandidaten dienen zich dus voor te bereiden om te verhuizen na een maximumtermijn van 6 maanden.

Vanuit praktisch oogpunt is de installatie in de Test Shop gratis maar er wordt van de kandidaten een bijdrage verwacht in de lastenkosten, die € 250/maand bedragen.

Potentiële kandidaten kunnen zich kandidaat stellen van 11 januari tot 31 januari 2021, door het [Dossier de candidature] – [Dossier de candidature_NL] in te vullen en het [Règlement de l’appel à candidature] – [Règlement de l’appel à candidature_NL], de [Charte] – [Charte_NL] en het [Règlement d’ordre intérieur] – [Règlement d’ordre intérieur_NL] te aanvaarden. De jury beraadslaagt op 9 februari om de laureaten voor het seizoen 2021 te selecteren. De kandidaten waarvan het kandidaatstellingsdossier ontvankelijk is, worden uitgenodigd om hun project gedurende 10 minuten te verdedigen voor een jury (5 min. Pitch en 5 minuten Vragen/Antwoorden).

Voor meer informatie, neem contact op met de projectcoördinator – xxl.entreprendre@ixelles.brussels – 0490 52 24 17 – http://w83.be/

                

In samenwerking met