Over ons

De vzw Ondernemen XXL is een initiatief van de Dienst voor Handel en Economische Ontwikkeling van de gemeente Elsene.

De vzw wordt gesteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij de uitvoering van haar opdracht in het kader van het DWC Atheneum.

Opdracht

De missie van de vzw Ondernemen XXL is het ondersteunen van ondernemers die deel uitmaken van een circulaire economie. De VZW wil ook vrouwelijke ondernemers stimuleren. Ter herinnering: slechts 28% van de zelfstandigen zijn vrouwen in Brussel (en dat cijfer daalt tot ongeveer 8% in Elsene).

De VZW maakt het mogelijk om een lokaal netwerk op te zetten om het bewustzijn van duurzaam ondernemen te vergroten en economische projecten te helpen ontwikkelen, door middel van begeleiding en empowerment van toekomstige en bevestigde ondernemers. Met haar partners zet de VZW een platform op voor het delen van ervaringen tussen actoren van duurzaam ondernemen.

Verschillende activiteiten worden het hele jaar door voorgesteld binnen de VZW of bij de partners.

De VZW heeft begin 2020 de W83 · Local Test Shop opgericht, een incubator voor bedrijven in de duurzame en circulaire economie.

Visie

  • Bijdragen aan een verandering van economisch model: naar een duurzame economie, met respect voor de planeet, voor de werknemers en toegankelijk voor een zo groot mogelijk aantal mensen;
  • Stimuleer de creatie, ook in open source;
  • Verbetering van de zichtbaarheid van het ondernemerschap van vrouwen ;
  • Versterking van de synergieën en de complementariteit tussen de ondersteunende structuren.

Actieperimeter

De opdracht van de VZW Ondernemen XXL is de ontwikkeling van economische projecten in het kader van het DWC Atheneum. Ondernemen XXL biedt zijn steun en begeleiding aan, in samenwerking met andere structuren, aan projectleiders die hun activiteiten willen ontwikkelen of bestendigen.

Heeft u een project om aan ons te presenteren? Vragen om ons te stellen? Neem contact met ons op via 0490 52 24 17 of via xxl.entreprendre@ixelles.brussels.